Επίσκεψη του Cesc Casadesus

Επίσκεψη του Cesc Casadesus

ΕΠΙΣΚΕΨΗ του CESC CASADESUS στο Κέντρο Χορού Ντάνκαν
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Με χαρά δεχτήκαμε την επίσκεψη του Cesc Casadesus, που διευθύνει το φεστιβάλ Grec,   ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στη Βαρκελώνη.
Ο Cesc Casadesus μας μετέφερε την εμπειρία του από τη μέχρι τώρα θητεία του ως διευθυντής του Mercat de les Flors, του μεγαλύτερου Κέντρου Χορού της Βαρκελώνης, και ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου  Κέντρων Χορού EDN, τονίζοντας ότι αυτά τα Κέντρα Χορογραφικής Έρευνας και Δημιουργίας, στα οποία συγκαταλέγεται και το  Κέντρο Ντάνκαν, βασίζονται στις μακροχρόνιες συνεργασίες, στην εμπιστοσύνη, στην υποστήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας και στην αγάπη για τη δημιουργία.
Αναφέρθηκε επίσης στην έμπνευση που άντλησε από τον χώρο και  τις δράσεις του Κέντρου Ντάνκαν στη διάρκεια της συνάντησης του Δικτύου EDN που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 με συμμετοχή 30 καλλιτεχνικών διευθυντών από τα μεγαλύτερα Κέντρα Χορού της Ευρώπης.  Η συνάντηση με τον χώρο και τους Έλληνες καλλιτέχνες και όλη η δουλειά ενδοσκόπησης που έγινε στη διάρκεια του τριήμερου, ήταν η βάση του πενταετούς πλάνου που κατέθεσε για το φεστιβάλ Greg.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ που εστιάζει στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, συμμετέχουν από τον χώρο του χορού, εκτός από τον «Μεγάλο Δαμαστή» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη και το «Cementary «της Πατρίσιας Απέργη. Πρόκειται για δύο χορογράφους που το Κέντρο Ντάνκαν έχει υποστηρίξει ουσιαστικά στην καλλιτεχνική τους αναζήτηση.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Κέντρου Ντάνκαν Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ντάνκαν και σκηνοθέτις Τώνια Σταυροπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Λεμονιά Κλωνάρη, η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φεστιβάλ Βράχων Βύρωνα-Δάφνης- Υμηττού Ελένη Βασιλοπούλου και τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Ντάνκαν, Κώστας Καλημέρης, Κριτικός Λογοτεχνίας και Νατάσα Ζούκα, Χορογράφος.