Παρουσίαση Βιβλίου – Ιζαντόρα Ντακ

Παρουσίαση Βιβλίου – Ιζαντόρα Ντακ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο «Ιζαντόρα Ντάκ» της Στέλλας Μιχαηλίδου,  σε εικονογράφηση Απόστολου Βέττα,

“Κύκνοι, πάπιες, γλάροι, κότσυφες και αηδόνια μας αφηγούνται μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας με φόντο τον χορό…” 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιωθεί από έκθεση έργων του αρχιτέκτονα, σκηνογράφου Απόστολου Βέττα και ένα χορευτικό δρώμενο μιας ομάδας μαθητών του Κέντρου Ντάνκαν, σε επιμέλεια Όλγας Σπυράκη και Κώστα Τσιούκα.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Κώστας Καλημέρης, Κριτικός Λογοτεχνίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ντάνκαν.

Η εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει τον νέο θεματικό κύκλο του Κέντρου Ντάνκαν Βιβλία που χορεύουν, που έχει σαν στόχο να παρουσιάσει στοιχεία από την ιστορία, τις προσωπικότητες, τη θεωρία και την πρακτική της τέχνης του χορού.

“Τα βιβλία που χορεύουν ψάχνουν τις δύο πλευρές του κάθε ανθρώπου, τον λόγο και την κίνηση, που, όταν συναντιώνται, μαθαίνουμε περισσότερα για τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Είναι βιβλία που αναζητούν ένα κέντρο, ένα δηλαδή σημείο εγγύτητας και απομάκρυνσης, έναν μη συμβατικό δρόμο, όπου διευρύνονται οι σχέσεις και οι δεσμοί.

Είναι βιβλία «νομαδικά», γιατί ζουν μέσα στο κλίμα μιας συνεχούς έξωσης, μετακίνησης, μετάβασης, αποκλεισμού, ανατροπής και έκπληξης.

Τα βιβλία που χορεύουν γνωρίζουν ότι οτιδήποτε μένει ακίνητο καταστρέφεται, χάνεται.

Τα βιβλία που χορεύουν είναι ένας πολυθεματικός κύκλος που απευθύνεται σε όλη τη χορευτική κοινότητα, σε παιδιά, γονείς, δασκάλους, παιδαγωγούς, σε όλους αυτούς που θέλουν τον πολίτη δημιουργό”.

Κώστας Καλημέρης , Κριτικός Λογοτεχνίας, Διοικητικός Σύμβουλος του Κέντρου Ντάνκαν.