ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (Υπηρεσία οργάνωσης σεμιναρίου για το κουστούμι τον φωτισμό και τα σκηνικά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σκέλους του 3ου Danceschoolways Festival)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (Υπηρεσία οργάνωσης σεμιναρίου για το κουστούμι τον φωτισμό και τα σκηνικά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σκέλους του 3ου Danceschoolways Festival)

Βύρωνας 10/6/2020

Αρ. Πρωτ.: 6876

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν», προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του για την υπηρεσία οργάνωσης σεμιναρίου για το κουστούμι τον φωτισμό και τα σκηνικά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σκέλους του 3ου Danceschoolways Festival δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προσφορών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DANCESCHOOLWAYS FESTIVAL

To Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν, συνεπές στο έργο της υποστήριξης των νέων καλλιτεχνών του χορού στα πρώτα τους βήματα, και μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου και του δεύτερου Danceschool Ways Festival, προτίθεται να υλοποιήσει για τρίτη χρονιά, το τρίτο φεστιβάλ σπουδαστικών χορογραφικών έργων, το 3ο Danceschool Ways, μια προσπάθεια καθιέρωσης μιας πλατφόρμας χορογραφικών έργων που δημιουργούνται από τους φοιτητές χορού στη διάρκεια των Επαγγελματικών τους Σπουδών. 
Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη δράση είναι ότι, στα τρία χρόνια των Επαγγελματικών Σπουδών Χορού το βάρος πέφτει περισσότερο στην ανάπτυξη της τεχνικής του χορευτή. 
Το μάθημα του αυτοσχεδιασμού και της χορογραφίας, όπου μπαίνουν οι βάσεις της χορογραφικής σύνθεσης, που θα δώσουν στον σπουδαστή το υλικό, πάνω στο οποίο θα μπορέσει αργότερα να διαμορφώσει την  προσωπική καλλιτεχνική του γλώσσα, περιορίζεται σε ελάχιστες ώρες.  
Επιπλέον, αυτές  οι χορογραφικές συνθέσεις παρουσιάζονται μόνο μέσα στις Σχολές, στην περίοδο των εξετάσεων κυρίως, με μοναδικό κοινό τους καθηγητές και τους συμφοιτητές.
Για δεύτερη φορά πέρσι δώσαμε στους σπουδαστές ένα βήμα για να παρουσιάσουν τις συνθέσεις τους στο ευρύτερο κοινό, έξω από τους τοίχους της Σχολής. 
Επίσης φέραμε σε επαφή τους φοιτητές των διαφορετικών Σχολών μεταξύ τους και στήσαμε μαζί τους μια γέφυρα ουσιαστικής σύνδεσης με το δημιουργικό τους κομμάτι.  
Παράλληλα,  η προοπτική μιας πιο ανοικτής παρουσίασης έξω από το πλαίσιο της Σχολής είδαμε ότι δίνει κίνητρο στους νέους σπουδαστές να επεξεργαστούν και να ολοκληρώσουν τη  χορογραφική ιδέα και σε άλλα επίπεδα (φωτισμός, μουσική, κοστούμια, εκτέλεση, σκηνικά, ήχος…). Αυτό μας οδήγησε και στην πραγματοποίηση του τρίτου φεστιβάλ.

Πριν την πραγματοποίηση της πλατφόρμας και προκειμένου να διευρύνει τα χορογραφικά και καλλιτεχνικά εργαλεία των φοιτητών, το Κέντρο Ντάνκαν θα διοργανώσει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα κουστούμι-φωτισμός-σκηνικά. Σε αυτό οι σπουδαστές θα ασχοληθούν με ερωτήματα που θα στραφούν γύρω από :ποιοι πιστεύουν ότι είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και θα καθορίσουν το κοστούμι που θα επιλέξουν  να ντύσουν τους χορευτές τους/ τον φωτισμό που θα χρησιμοποιήσουν/, κι αν έχουν σκηνικά αντικείμενα, τί ρόλο θα παίξουν στον σχεδιασμό των 2 παραπάνω κλπ;

 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των σπουδαστών τηρώντας τις οδηγίες προστασίας από την πανδημία, το σεμινάριο θα είναι διήμερο ενώ οι σπουδαστές να χωριστούν σε 3 τμήματα των 15 ατόμων. Η διάρκεια παρακολούθησης να είναι δυόμισι ώρες την ημέρα για το κάθε τμήμα.

 

Τονίζεται ότι κριτήριο ανάθεσης για την παρούσα παροχή υπηρεσίας θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά .Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται έως του ποσού των 950,00 €  συμπεριλαμβανομένου όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Ο οργανωτής του σεμιναρίου θα υπόκειται σε όλους τους βάσει των κειμένων διατάξεων φόρους, τέλη και κρατήσεις που θα ισχύουν κατά την περίοδο της διενέργειας του σεμιναρίου.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να μας καταθέσετε οικονομική προσφορά στη γραμματεία του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν

(Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου Βύρωνας) για τα ανωτέρω έως και την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Η παρούσα να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν και στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Ο Πρόεδρος

Γρηγόρης Κατωπόδης

Δήμαρχος Βύρωνα