2003 – Η Εκατονταετηρίδα

2003 – Η Εκατονταετηρίδα

Το 2003 υπήρξε μια χρονιά – σταθμός στη λειτουργία του Κέντρου: Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη θεμελίωση του ιστορικού χώρου όπου στεγάζεται, οργανώθηκε μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα «Χορός –Αρχιτεκτονική». Οι δράσεις αυτές έφεραν το Κέντρο σε επαφή με καλλιτέχνες και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποτελώντας τα πρώτα βήματα προς μια νέα κατεύθυνση, τη δημιουργία ενός Κέντρου Χορού για τη Χορογραφική Έρευνα και Δημιουργία.

Δράσεις στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας

5 Απριλίου 2003

Παρουσίαση εικαστικού/χορευτικού έργου της Αιμιλίας Μπουρίτη
«Τime, space, energy»
Διάλεξη «Η Τέχνη της Εγκατάστασης» (Installation Art) με ομιλήτρια τη Suzanne Hutchinson (Πανεπιστήμιο του Brighton).

22-28 Σεπτεμβρίου 2003

Σεμινάριο «Αρχιτεκτονική & Χορός» για σπουδαστές αρχιτεκτονικής, χορού & design με τους Μανόλη Ηλιάκη και Μπέτυ Δραμισιώτη, & παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Ταυτόχρονη παρουσία και δημιουργική επεξεργασία υλικού του σεμιναρίου από μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Πολυμέσων της ΑΣΚΤ υπό την εποπτεία του Μάνθου Σαντοριναίου.

29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2003

Σεμινάριο Χορογραφίας/Σύνθεσης με θέμα «Αρχιτεκτονική & Χορός», για φοιτητές χορού και νέους χορογράφους, με τη βρετανίδα χορογράφο Carol Brown, & παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.