Pharmacist or Balloonist

Pharmacist or Balloonist

17-29 Ιουλίου 2017 
PHARMACIST or BALLOONIST
ένα χορογραφικό φαρμακείο που αναμιγνύει χορό, μουσική και διάλογο με την παρασκευή φυτοθεραπευτικών ελιξιρίων. 
by Elpida Orfanidou and Guests

Είναι ένα ερευνητικό πρότζεκτ που φέρνει σε έναν μεταμορφωτικό διάλογο την χορογραφία και την εναλλακτική φαρμακευτική/φυτοθεραπεία. 
Ο χορός, η μουσική, η συζήτηση αναμειγνύεται με τη ζωντανή παρασκευή φυτικών φαρμάκων.  
Η Ελπίδα Ορφανίδου, χορογράφος, χορεύτρια και φαρμακοποιός,  που ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, 
παίρνει το ρίσκο να χορογραφήσει τη σύγχυση, ανατρέποντας τις ιεραρχίες της γνώσης και εγείροντας μια κατάσταση αληθινής απορίας  και ιδιαίτερης προσήλωσης. 


Παράλληλα με την αινιγματική του φύση, το PHARMACIST or BALLOONIST κάνει σημαντικές αναφορές στα κινήματα οικολογίας και αποανάπτυξης (degrowth). 
Προσπαθώντας να ανακαλύψει την μαγεία της μεταμόρφωσης ως καλλιτεχνική αλλά και επιστημονική διαδικασία, θέτει ερωτήματα σχετικά με τους τρόπους θέασης της παραγωγικότητας και του χρόνου: μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα κοινωνικά φαινόμενα του χρόνου, της παραγωγικότητας, της εργασίας, ενώ, δυνάμει, μπορούν να δράσουν ως θανάσιμο δηλητήριο, μπορούν επίσης στα χέρια ενός χορογράφου, να γίνουν θεραπευτικά εργαλεία? Μπορεί το δηλητήριο του χρόνου να μεταμορφωθεί σε φάρμακο διαχρονικότητας, το δηλητήριο της βεβιασμένης  παραγωγικότητας σε φάρμακο εκούσιας δημιουργικότητας.


To πρότζεκτ Pharmacist or Balloonist  κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Ballhaus Ost στο Βερολίνο στις 30 Νοεμβρίου 2017 και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Απρίλιο 2018.

Η πρώτη περίοδος έρευνας φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Ντάνκαν μαζί με τις  Ελπίδα Ορφανίδου, Ixchel Mendoza Hernandez (Mexico), Simone Truong (Zurich),  Igor Dobricic”. 
Ακολούθησε ένα residency στο Κέντρο Χορογραφίας και performance στο CAMPO στη Γάνδη και μετά, στο Βερολίνο, στο Κέντρο MOVE και στο Θέατρο Ballhaus Ost.