ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ BREAKING ART 1518

Φωτογραφία: Μαργαρίτα Νικητάκη 

Εκπαιδευτικό εργαστήριο δημιουργικής συνεργασίας
μεταξύ μαθητών χορού και μουσικής, 15-18 χρονών.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ – ΘΑΝΟΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ-ΛΙΟΝΤΗΡΗΣ – ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΗΛΙΑΣΚΟΥ

16/10 – 5/12 /2021

Το Κέντρο Χορού Ντάνκαν και η FINGERSIX/athens συνεργάζονται για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου “Breaking Art 1518” το οποίο μελετά τη σχέση χορού και μουσικής. Το εργαστήριο δημιουργεί σημεία συνάντησης μεταξύ μαθητών/τριών, 15-18 χρονών, που φοιτούν σε διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία (μουσική, χορός) και προσφέρει στους συμμετέχοντες τεχνικά εργαλεία δημιουργίας και μια άμεση εμπειρία δημιουργικής ζύμωσης.

Δώδεκα έφηβοι/ες με αγάπη για τον χορό και τη μουσική συμπράττουν, μαθαίνουν τρόπους δημιουργίας στους τομείς τους, ανταλλάσσουν απόψεις, αναζητούν τεχνικές και ανακαλύπτουν την αισθητική τους. Το εργαστήριο ενθαρρύνει τη προσωπική και συλλογική έρευνα και τον πειραματισμό και περνώντας από μια μαθησιακή διαδικασία καταλήγει στην ανοιχτή παρουσίαση μικρών έργων.

Οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν επίσης έργα ρεπερτορίου που έχουν καθορίσει τη σχέση χορού και μουσικής και αποτελούν σημεία αναφοράς στην ιστορία των δύο αυτών τεχνών.

Ανοιχτή παρουσίαση στο Duncan Dance Research Center

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 16.00

 

Sofia Mavragani & Thanos Polymeneas Liontiris & Penelope Iliaskou

BREAKING YOUTH TEAM: Elisavet Kalodimou, Λήδα Φράγκου, Τζέιντ Κόντου. ‘Ελλη Τσαμπουράκη, Nίκος Βλαχογιάννης, Μάγδα Λύτρα, Λευτέρης Τζωρτζάκης, Βενέτα Ιωάννα Σώζου, Μυρτώ Κομίνη Αλτάνη, Yvonni Melissa, Κορίνα Τράγκα, Ελένη Σαρασίτη

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Το “Breaking Art 1518” αποτελεί τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος Breaking Art. H Σοφία Μαυραγάνη και ο Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης έχοντας πρότερη εμπειρία από τα Breaking Art I & II (συμπαραγωγές Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), κύκλους εργαστηρίων που απευθύνονται σε πρωτοεμφανιζόμενους/ες χορογράφους και συνθέτες/τριες, ένιωσαν την ανάγκη να επεκτείνουν αυτό το πρόγραμμα και σε εφήβους. Για τη προσαρμογή των μαθησιακών στόχων του Breaking Art, οι εισηγητές συνεργάζονται με την Πηνελόπη Ηλιάσκου, η οποία διαθέτει γνώση και εμπειρία στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εφήβους και νέους.