Το Κύμα

Πώς προσεγγίζεις μια ιστορική χορογραφία??
πως αποκωδικοποιείς μια κινητική παρτιτούρα??
Ποια είναι η θέση του ατόμου μέσα στη χορευτική ομάδα?
Πώς «ακούς» τους άλλους χορευτές, τον χώρο, το τοπίο?

Το ΚΥΜΑ είναι ένας ομαδικός χορός, μια ιστορική χορογραφία, που δημιουργήθηκε το 1928 από τον Albrecht Knust, μαθητή και μελετητή του Rudolf Laban. Μέσα από απλές αλλά εκφραστικές κινήσεις, η ομάδα αναπτύσσει δεσμούς κοινότητας, συνθέτοντας ένα οργανικό σώμα που χορεύει τη θάλασσα: τη ροή και επαναφορά του κύματος, το ρίγος του νερού, τους στροβίλους και τις περιδινήσεις του.

Μια μοναδική εμπειρία αντίληψης, κατανόησης, επικοινωνίας μέσα από τον χορό. 
Μια νέα ματιά σε ένα έργο που έρχεται από το παρελθόν.

Η παρουσίαση αυτής της χορογραφίας θα είναι το αποτέλεσμα ενός πενθήμερου εργαστηρίου, στο οποίο θα εξερευνηθούν σωματικές και κινητικές δομές και ποιότητες, που αποτελούν τη βάση πολλών τεχνικών του σύγχρονου χορού. Ο Rudolf Laban πρότεινε αυτές τις σωματικές πρακτικές στην ουτοπική κοινότητα Monte Verita της Ελβετίας.
Θα διδάξει η Polina Manko, χορογράφος και ιστορικός ειδικευμένη στη θεωρία του Laban.  
Απευθύνεται σε ερασιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, χορογράφους, παιδαγωγούς…  καθώς και σε ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να έχει αυτή την εμπειρία της ομαδικής δράσης.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Από 13 έως 18 Νοεμβρίου 2017,
κάθε μέρα 9.00 -12.00

Αναλυτικό Πρόγραμμα
Δευτέρα 13/11: Διάλεξη – «Εισαγωγή στη σκέψη του Rudolf Laban, την Κινησιογραφία (το σύστημα καταγραφής της κίνησης)  του  Rudolf Laban και το Movement choir – Παρουσίαση της δομής του εργαστηρίου).
 και Εργαστήρι
Τρίτη 14/11: Εργαστήρι
Τετάρτη 15/11: Εργαστήρι
Πέμπτη 16/11: Εργαστήρι
Παρασκευή 17/11: Εργαστήρι
Σάββατο 18/11: Πρόβα και Παρουσίαση του «κύματος» και πρακτικό εργαστήρι εισαγωγής στο σύστημα κινητικής σημειογραφίας Labanotation

Χώρος: Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν
Αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα
Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 6 ημέρες

Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@duncandancecenter.org
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.